aluminiumsproduksjon

Aluminiumsprodukter du ikke visste at du hadde

Aluminiumsprodukter du ikke visste at du hadde

Vi omgir oss faktisk med aluminiumsprodukter hver eneste dag, og derfor er det ikke bare aluminiumsfolien på kjøkkenet som er et hverdagsprodukt i dette anvendelige og spennende materialet. Her skal vi se litt nærmere på andre ting du omgir deg med hver eneste dag som er laget av aluminium. 

Lett å forme 

En viktig egenskap som aluminium har som gjør at det er et veldig nyttig materiale, er at det er lett å forme. Derfor inngår også ting som biler i aluminiumsproduksjon. Når man skal lage biler, så er det selvfølgelig veldig viktig at de blir laget av noe som er sterkt og holdbart, men en bil skal også være lett, og man skal helst kunne forme den til en aerodynamisk form. Derfor blir noen typer plastikk ofte brukt i bilproduksjon, men aluminium er også svært formbart. Da kan man lage sportsbiler og andre type biler i spennende former, som også er funksjonelle. 

Dette med at det er lett å forme, blir også viktig når man bruker aluminium i maskineri og verktøy. Men her er det også andre egenskaper som spiller inn og blir svært viktige. 

Et lett OG sterkt materiale

Aluminium er nemlig et materiale som er både lett og sterkt, og det gjør at aluminium egner seg til en rekke forskjellige produksjoner. Som vi allerede har nevnt, er verktøy og maskineri noen av dem. Verktøy av høy kvalitet skal nemlig helst være lett å holde, men samtidig tåle en hel del, og her blir aluminium et opplagt materiale å bruke. Da får man nemlig to svært ettertraktede egenskaper i et og samme materiale. 

Dette er også grunnen til at man bruker aluminium til å innkapsle verdifull teknologi. Bare tenk på det ytre skallet av en MacBook eller en iPhone – det er faktisk også laget av aluminium. Det var du kanskje ikke klar over!