hårtap

DNA inneholder arvemateriale

DNA inneholder arvemateriale

Hvor arvelig er hårtap?

Vi mennesker arver alle våre egenskaper enten i aktive gener fra våre foreldre, eller inaktive gener som de har bært med seg fra tidligere generasjoner. For eksempel får som oftest barn som har foreldre med brune øyne nettopp brune øyne, og barn med blonde foreldre får gjerne blondt hår. Det er rett og slett så enkelt som at barna ser ut som sine foreldre nettopp fordi de arver såpass mye. 

Dessverre er det ikke bare flotte ting som arves. Noen barn arver for eksempel livsstilssykdommer, mens andre arver ugunstige skjønnhetsfeil. En av de sistnevnte er for eksempel hårtap. Dette er noe av det mest irriterende et menneske kan oppleve, og spesielt ofte skjer dette hos menn? Selv om det finnes produkter slik som hos https://puregrow.no/ er det mange som lurer på hvor arvelig hårtap egentlig er!

Noen gener aktiveres – andre gjør ikke det!

Egentlig er det ingen som vet svaret på hvordan et barn vil se ut, hvordan det vil oppføre seg, og rett og slett hvilke gener det vil bære. Hva gjelder hårtap er ikke dette et veldig sterkt gen, og dessuten finnes det såpass mange andre faktorer som spiller inn her. Dersom en er redd for å arve hårtap fra familien sin, så er det viktigste i grunn at en tar i bruk produkter for å forkorte prosessen med hårtap. 

Det viktigste er nemlig at en forhindrer hårtapet. Selv om det absolutt er mulig å få håret tilbake, så er det med produkter nemlig mulig å begrense hvor raskt denne prosessen inntreffer. Dermed kan du stolt bære ditt fyldige hår i mange år fremover. 

Å holde ditt hår friskt og sunt bør være en prioritet uansett hvilke gener du har. Du vet aldri om fars hårtap aktiveres i genene, eller om din tipp-tipp-oldefars gener plutselig dukker opp igjen!