dører

Forny hjemmet ditt med nye dører

Forny hjemmet ditt med nye dører

Dørene dine er ikke kun en vei inn og ut av hjemmet, og mellom forskjellige rom. De blir også til en viktig del av innredningen når det gjelder både funksjon, rommenes fornemmelse og ikke minst utseende. Det kan derfor gjøre en utrolig stor forskjell å skifte dørene til nye.

Sikkerhet, funksjon og design

Tre ting er helt sentrale når vi snakker om dører: 

1) Sikkerhet. Spesielt når det gjelder ytterdøren er det viktig med sikkerheten. Det er nemlig ikke kun låsen som avgjør hvor lett det er å bryte opp døren, men også selve dørens konstruksjon. En sterk, robust ytterdør kan gjøre en stor forskjell for dere.

2) Funksjon. Døren må passe spesifikt for deres behov i hverdagen. For eksempel kan en veldig tung og robust innvendig dør være smart hvis du vil holde støy ute (eller inne), men en slik dør er ikke praktisk hvis du har små barn som kan få fingrene i klem. Dobbelte dører er smarte hvis du vil ha muligheten til å åpne opp rommet og skape lys, mens små dører selvfølgelig egner seg bedre hvis du vil spare plass. Slik er det mange tanker om funksjon som kan ha betydning for valget.

3) Design. Det er selvfølgelig også viktig at dørens design og utseende passer for stilen din. I ytterdøren vil du gjerne ha noe som passer med fasaden på huset og vinduene, mens de innvendige dører må passe med innredningen din. For eksempel passer platedører perfekt for et trehus med tradisjonelt, klassisk design mens en dør med glass kan passe bedre til de mer moderne hjem.

Hvordan ta det riktige valget

Så hvordan velger du de riktige dører for deg? Du må ha med alle tre elementer i tankene, og så er det en fordel å se et stort utvalg før du velger dørene til hjemmet ditt.