kontinentalseng

Kontinentalseng er den mest populære sengetypen

Kontinentalseng er den mest populære sengetypen

Vi nordmenn elsker kontinentalsenger, men hvorfor er det egentlig blitt sånn? Fortjener kontinentalsenger det kvalitetsstemplet de unektelig har fått? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Kvalitet i hvert lag

Forklaringen på hvorfor kontinentalsenger er blitt så populære, er forholdsvis enkel. Det er rett og slett kvalitet i hvert lag i følge bedrenaetter.no. Det vil si at sengen har flere lag der det er tenkt på kvalitet i alle lagene, for å gi deg den beste mulige nattesøvnen. 

Så hvilke lag er det egentlig i en kontinentalseng? Det er en rammemadrass helt nederst, som sørger for å gi et godt grunnlag for de andre lagene. I dette laget skal det helt være pocketfjærer som kan gi god støtte i bunnen. Deretter er det faktisk det viktigste laget, og det er nemlig fjærmadrassen. En god fjærmadrass er i en god fasthet, og har flere komfortsoner som gir støtte til hele kroppen. Jo flere pocketfjærer og komfortsoner, jo bedre kvalitet er faktisk denne madrassen. 

Deretter har vi overmadrassen, og dette er ikke et lag man skal undervurdere. Når man tenker over det, så er overmadrassen jo faktisk det laget so mer nærmest kroppen, og dermed så er det også det laget som blir utsatt for mest slitasje. Derfor skal dette laget tåle en del og det skal kunne gi mye støtte. Hvis man blir varm om natten kan det også være lurt å velge en kjølende overmadrass i et materiale som lateks, som også er fuktavledende. Da kan man få bedre søvn fordi man får god støtte, men også fordi man ikke føler seg overopphetet i løpet av natten. En god overmadrass skal også kunne rengjøres enkelt, så man kan vedlikeholde den best mulig.

En kontinentalseng har altså kvalitetsmadrasser i alle lagene, og derfor er det som regel ikke en billig sengetype, men det er en sengetype som er laget for å holde i lang tid. Man kan derfor vurdere om det kanskje er billigere å investere i en god seng nå enn å skulle kjøpe ny igjen om bare få år?