osmo

Morsomme og teknologiske barnespill

Morsomme og teknologiske barnespill

editorial

Er du på utkikk etter nye leker for barna? Da bør du uten tvil se på det populære merket Osmo som i dag brukes av både skoler og private. Her får du helt sikkert noe som barna vil elske, og som samtidig stimulerer ny læring og viten.

Elektroniske leker for barn

Teknologi og elektronikk blir en større og større del av hverdagen for barna våre. Og derfor gir det veldig god mening å følge med den teknologiske utviklingen når man snakker om barnespill. For eksempel ser man iPhones og iPads hos nesten alle barn, så hvorfor ikke bruke dette til aktiv læring og morsom lek?

Osmo er spill som kobler den fysiske verden sammen med den elektroniske via iPads på en helt unik måte. Man bruker nemlig en base til en iPad eller iPhone, som har et kamera. Dette gjør det mulig for den å registrere hva du gjør på bordet, slik at du kan bruke fysiske plater, brikker, tegninger osv. sammen med det elektroniske.

Her er det spill som handler om å lage musikk, kode programmer og ikke minst øve seg på å regne og skrive. Her lærer de masse nye kompetanser, uansett om de spiller selv eller med vennene på skolen. Det er veldig kreativt og morsomt, og det er en super måte å kombinere det elektroniske med det fysiske.

Læring på en morsom måte

I dag brukes lekene fra Osmo av over 22.000 skoler i hele verden. Her opplever de at elevenes motivasjon går opp, og de virkelig nyter å jobbe med Osmo. Dette er en tydelig fortelling om hvor mye man egentlig kan lære med lekene, og det gjelder selvfølgelig uansett om barna sitter hjemme eller på skolen.

Lærende leker er utrolig effekive fordi barna får nye kompetanser på en måte som er både morsom og sosial.