lån

Hvilke vilkår gjelder for lån på nettet?

Hvilke vilkår gjelder for lån på nettet?

editorial

Det er mange som lurer på hvilke betingelser som gjelder for ulike lån og lånetjenester på nettet. Her skal vi se litt nærmere på nettopp det. Det er kanskje ikke nødvendigvis de samme tingene som du tror, eller det som skal til som du kanskje forestiller deg. Det ska vi titte på nå. 

Hva er det som gjelder? 

Det kan være forskjell på betingelsene som gjelder for online lån, enn hvis man sammenligner med hvordan lån fungerer i en fysisk bank. I en fysisk bank er man som regel kunde, og banken kjenner godt til ens økonomi før man låner. Det er ikke nødvendigvis tilfellet på nettet, og derfor blir det alltid foretatt en form for kredittsjekk når man skal låne penger på nett. Det er for at banken eller lånestedet skal kunne sikre seg at man kan betjene den lånesummen man søker om. Det er ikke mulig å hoppe over dette trinnet, men det er et trinn som som regel er automatisert hos de fleste lånetjenestene.

lån

Det er også sånn at man skal oppfylle en aldersgrense for å låne penger online. Det er mange som tror at det er 18 år, altså myndighetsalderen i Norge, men aldersgrensen kan faktisk være så høy som 25 år. Det er viktig å se hva som gjelder for det lånet man er på jakt etter før man eventuelt søker. I tillegg er det viktig å vite at det ikke er mulig å låne penger med betalingsanmerkning i Norge, og at man skal være bosatt i Norge. 

Få oversikt over hva som gjelder 

Det er en god ide å få oversikt over hvilke vilkår og betingelser som gjelder når man ser på lån på nettet. På tjenester som Swiftbanker kan man sammenligne og se hvordan de ulike tjenestene fungerer, samt lese mer om lån på nettet. Da får man god oversikt.